WPS is dé specialist in het ontwerpen, realiseren en implementeren van efficiënte logistieke oplossingen voor de glastuinbouw. In nog geen twee decennia tijd is WPS een bekende naam geworden in de internationale tuinbouw en de onderzoekswereld.

De visie van WPS luidt: bedrijfsprocessen kunnen altijd slimmer. Daarom bieden we intelligente logistieke systemen die het rendement verbeteren van onze klanten. Gebaseerd op de best practices van honderden tuinbouwbedrijven en plant researchers. Met bewezen technieken ontwikkelen we de bedrijfszekere oplossingen op maat.

Een greep uit onze oplossingen voor de glastuinbouw:

  • SmartFlo: de SmartFlo serie is opgebouwd uit verschillende modules van transportbanden die online zijn verbonden. Zo kun je het systeem exact op je eigen bedrijfsvoering toesnijden en kan je marktgericht telen.
  • Sorteren en Afleveren: Hoe vaker potplanten tussentijds worden gesorteerd, hoe uniformer het eindresultaat. Een WPS sorteersysteem help je eenvoudig planten te sorteren. Door optimalisering van de logistiek, de efficiency én de ruimtebenutting kunnen veel kosten bespaard worden in de afleverfase. Een afleversysteem mag in deze fase dan ook niet ontbreken.
  • Vision: WPS maakt gebruik van intelligente vision technieken. In een milliseconde checken vision systemen elke potplant op de aspecten die voor de teelt van belang zijn. Het voordeel is maximale uniformiteit. Of het nu gaat om de lengte van planten of het aantal bloemen.
  • Robotica: WPS is constant bezig met het verbeteren van logistieke handelingen. Door de innovaties bij WPS kunnen steeds vaker industriële robots, o.a. voor het oprapen en wijder zetten van planten, worden ingezet in plaats van lineaire robots.

Op zoek naar een logistieke oplossing? Of denk je dat jouw processen nog efficiënter kunnen? We denken graag met je mee! www.wps.eu/nl