Pellikaan Gewasklemsystemen is een producent van innovatieve producten en oplossingen die bijdragen aan een efficiënte en duurzame arbeidsinzet binnen de tuinbouw. Pellikaan ondersteunt klanten bij het op een juiste manier inrichten en het verder optimaliseren van de arbeidsprocessen in de teelt. Doel is dat deze vloeiend verlopen, zonder dat sprake is van arbeidspieken.

Foto website 1Qlipr
Het Qlipr-systeem is de meest bekende innovatie van Cor Pellikaan. Dit duurzame en efficiënte gewasklemsysteem heeft haar positie in de komkommerteelt meer dan verworven; wereldwijd zijn al ruim 20 miljoen planten voorzien van het Qlipr systeem. Daarnaast laat het Qlipr-systeem ook positieve resultaten zien in de tomatenteelt en wordt gewerkt aan het geschikt maken van Qlipr voor andere gewassen en teeltsystemen.

Het Qlipr-systeem, bestaande uit een gewashaak van 120 centimeter en twee roestvrijstalen klemmen, is eenvoudig in gebruik en bespaart arbeid. Dit komt onder andere doordat meerdere gewaswerkzaamheden eenvoudig gecombineerd kunnen worden in één handeling. Ook wordt duurzaamheidswinst geboekt: het afgedragen gewas bevat namelijk geen plastic en touw.

Qutefruit
Een heel ander product, maar wel een product met oneindige marktmogelijkheden, is Qutefruit: een kunststof mal, waarmee komkommers kunnen worden omgevormd tot een hippe, hartvormige snack.

De groei tot hartvorm vergt slechts enkele dagen, waardoor komkommertelers snel kunnen inspelen op vragen vanuit de markt. Daarnaast is de Qutefruit-mal, in tegenstelling tot andere hartvormen, makkelijk en snel aan te brengen en kan de vrucht ook eenvoudig uit de mal worden verwijderd. Hierdoor past dit product perfect binnen een efficiënte bedrijfsvoering!

Meer weten? Neem contact op via tel. +31 492 33 03 77 of info@pellikaanq.nl of kijk op www.pellikaanq.nl.