Jiffy Products International
Jiffy is al meer dan 55 jaar de innovatieve partner voor de professionele kweker. Het is begonnen met de ontwikkeling van de Jiffypot die een revolutie in de tuinbouw heeft veroorzaakt. Sindsdien heeft Jiffy nieuwe producten gemaakt en zich ontwikkeld tot een bedrijf dat niet meer uit de tuinbouw is weg te denken. De reeks van innovatieve vermeerderingssystemen en substraten die Jiffy vandaag de dag aan u kan leveren wordt gepresenteerd in deze nieuwe catalogus.

De tuinbouwsector heeft zich over de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, zeker als we dit vergelijken met de tuinbouw in de jaren vijftig, de tijd dat de eerste Jiffypot op de markt gebracht werd. Over de jaren is Jiffy, en ook de Jiffy turfpot, modern gebleven door constante verbeteringen te blijven doorvoeren. Ook de noodzaak van biologische afbreekbaarheid, sustainable bedrijfsvoering heeft de aloude Jiffypot weer nieuw leven ingeblazen. De nieuwe generaties Jiffy potten zullen daarom zeker hun plaats vinden in de toekomstige tuinbouw.

Meer en meer bedrijven worden volledig geautomatiseerd en Jiffy speelt hierop in door vele van de aangeboden producten ‘machinevriendelijk’ te maken. De Autopot, Carefree Carrier Tray-systeem en het Preforma Plug in Plug systeem zijn goede voorbeelden van ontwikkelde systemen die zeer goed samengaan met hoge technologie in het tuinbouwbedrijf. Preforma is een van de meest flexibele systemen en is wereldwijd beschikbaar voor de professionele kweker. Ook de vermeerderingssubstraten uit het Tref Go en Tref Smart pakket behoren tot het leveringsprogramma van Jiffy. Deze kwaliteitssubstraten worden geleverd in diverse verpakkingen en leveringsmogelijkheden zodat deze aansluiten op uw behoeften en voldoen aan uw eisen. Producten, speciaal gericht op sustainability, zijn de kokos producten zoals Jiffy-7C, Growblock, Growbag voor de hydroponic industry en de CD voor de Gerberateelt.