MBO Breed – Groen
Met deze opleiding kan je aan de slag in de gehele groene sector zoals we die in het Westland kennen. De groene sector is in Nederland heel belangrijk. Tuinbouw en het Westland horen bij elkaar. Groente- en bloementeelt vind je overal terug. Bloemsierkunst hoort daar natuurlijk ook bij. Hiermee speelt het Westland in de wereld een grote rol. Maar de tuinbouw en de groene sector staan niet stil. Tuinen worden steeds groter en er wordt steeds meer techniek gebruikt. Ook bloemwerk wordt steeds spannender, denk hierbij aan het aankleden van openbare gebouwen en van bijeenkomsten en congressen. Door deze veranderingen is er steeds meer behoefte aan vakmensen. Mensen die kennis hebben van moderne methoden en die behoefte hebben aan een uitdaging.

Horti Technics & Management
We leven in een samenleving waar techniek een steeds grotere rol gaat spelen. Dit zien we ook direct terug in de tuinbouwsector. De Nederlandse tuinbouwondernemers hebben moderne, hightech bedrijven. De bedrijven worden steeds groter en complexer. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken en bijna alles is computergestuurd. Een mooie branche om in te werken, want de tuinbouwsector is volop in beweging en staat internationaal hoog aangeschreven. Er is volop werk in deze dynamische sector.
Door deze veranderingen is er steeds meer behoefte aan vakmensen. Mensen die kennis hebben van moderne teeltmethoden en die behoefte hebben aan een uitdaging.

De tuinbouwsector is Nederlands trots en is niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. De Nederlandse tuinbouwondernemers hebben moderne, hightech bedrijven. De bedrijven worden steeds groter en complexer. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken en bijna alles is computergestuurd. Een mooie branche om in te werken, want de tuinbouwsector is volop in beweging en staat internationaal hoog aangeschreven.