In twee dagen tijd, een werkende robot voor de glastuinbouw!

Op 2 oktober vorig jaar is het Techno Centrum Glastuinbouw bij Demokwekerij Westland geopend.
Dit innovatieve paviljoen is een fysieke locatie waar glastuinbouwondernemers samen met onderzoeks- en kennisinstellingen werken aan robotiseringstoepassingen voor de glastuinbouw.

Op 15 en 16 januari jl. vond Ai??Ai??n van de interessante werksessies plaats, waarbij een team van 12 TU Delft experts in het Techno Centrum Glastuinbouw, in twee dagen tijd een werkende robot ontwikkelde voor de tuinbouw.

In opdracht van een potplantenkweker hebben zij aangetoond dat ai??i?? een nu nog handmatige handeling ai??i?? automatisch uitgevoerd kan worden. Na twee intensieve dagen was het resultaat daar; de ontwikkelde robot kon automatisch yucca stammen pakken uit een kist waar enkele honderden stammen in staan, de stam automatisch verplaatsen en poten in een pot met potgrond.

Zie hier het filmpje van de robot in werking.

 

 

In 2014 en 2015 zullen meerdere sessies zoals bovengenoemde en ook cross-over bijeenkomsten worden georganiseerd om tot robotica en mechatronica toepasbaar te maken voor de glastuinbouw.

Het techno centrum glastuinbouw (IDC Robotica)

In Nederland zijn er zes Innovatie Demonstratie Centra gecreAi??erd waarvan IDC Robotica er Ai??Ai??n is. Deze IDCai??i??s worden ondersteund vanuit het EFRO programma van de Europese Unie, Provincie Zuid-Holland en Kansen voor West.