Een programma dat speciaal op maat gemaakt is voor u
Continue training en het opleiden van uw (toekomstige) werknemers is belangrijk voor uw bedrijf. Daarnaast is het essentieel om u en uw organisatie te verbinden met de ontwikkelingen en innovaties binnen de sector en het bedrijfsleven. Demokwekerij Westland kan u hierbij helpen en biedt diverse nationale en internationale opleidingen afgestemd op uw behoeften. Met andere woorden: ‘Een programma dat speciaal op maat gemaakt is voor u’.

 • Programma variërend van enkele dagen, tot weken en zelfs tot enkele maanden
 • In Nederland of op een locatie in het buitenland
 • Voor groepen, maar één-op-één training is ook mogelijk
 • Van een introductietraining over de tuinbouwsector met basiselementen tot opleidingsprogramma’s voor teelt experts
 • Onderwerpen/thema’s:
  • Teelt (plantkunde)
  • Tuinbouw techniek (hardware / software)
  • Bedrijfsprocessen (hardware, organisatie en HRM)

Bovengenoemde thema’s worden geïmplementeerd in verschillende modules van onze opleidingen, daarom zijn ze zeer praktisch en fungeren ze als een goede basis voor het toepassen van theoretische kennis over tuinbouw in de praktijk. Een trainingsprogramma bevat zowel theoretische- als praktische onderdelen (en rondleidingen / excursies wanneer opleiding is in Nederland). De praktijk onderdelen zijn aanvullend op de theorie van de training.

Onderwerp ‘Teelt’
Dit deel van de opleiding richt zich op teelt (plantkundige) aspecten die behoren bij de dagelijkse werkzaamheden. De deelnemers krijgen tijdens de opleiding ervaring met verschillende principes van teelt, zodat ze inzicht in teelt strategieën ontwikkelen en in staat zijn om het klimaat in de kas, water en verwarming te reguleren. Het programma is gericht op de plant, uiteraard gecombineerd met de omgeving en de benodigde (kas) technieken. De training geeft antwoord op de volgende vragen: Wat is er nodig voor de teelt? Hoe kan je de teelt organiseren? Hoe kan je succesvol cultiveren en welke besluiten neemt het management om een succesvolle teelt te hebben?

Onderwerp ‘Tuinbouw techniek’
De opleiding, die wordt gegeven door Demokwekerij Westland, zal zich richten op de dagelijkse technische werkzaamheden. Deelnemers krijgen inzicht in de technologie, mogelijkheden, de werking, onderhoud en het beheer. Daarnaast leren deelnemers waarom deze technologieën worden gebruikt en hoe ze op een succesvolle manier toegepast kunnen worden in de tuinbouw.
Het opleidingsprogramma zal daarnaast antwoorden geven op de vragen: Hoe wordt een kas ontworpen en ingericht? Welke technologieën en toepassingen worden gebruikt? Op welke manier worden zaken geïmplementeerd?

Onderwerp ‘Bedrijfsprocessen’
Naast teelt en de technologie, krijgen de deelnemers ook inzicht in bedrijfsprocessen en financiële aspecten om een kwekerij te managen. De training beantwoordt in ieder geval de volgende vragen: Wat zijn de benodigde investeringen? Wat zijn de kosten en de omzet (per m2)? Op welke manier wordt er gewerkt met een business model en hoe worden doelstellingen behaald?

Train de trainer programma
Ook bieden we train-de-trainer-programma’s aan, voor personen die betrokken zijn bij het opzetten van een training of opleiding in de tuinbouw en in hun land/bedrijf in de toekomst worden aangesteld als trainer voor dit programma. In het train-de-trainer-programma is er speciale aandacht voor didactische vaardigheden, tuinbouw kennis en het opdoen van ervaring.

Trainingsfaciliteiten
Demokwekerij Westland biedt een aangename en inspirerende omgeving voor het delen van kennis. Zo beschikt zij over een gezellige ontvangstruimte en diverse en comfortabel uitgeruste vergader- presentatie- en college faciliteiten. De demonstratie- en onderzoek ruimten bij Demokwekerij Westland zullen tijdens de training worden ingezet om de theoretisch kennis van het programma in een praktisch perspectief te brengen. Hierdoor is het mogelijk om theoretische modellen die zijn opgenomen in het programma, te visualiseren.

Meer weten en contact
Ben u geïnteresseerd in wat u hier leest en wilt u meer weten over dit onderwerp? Heeft u een vraag of idee en kunnen wij iets voor u betekenen?
U leest hier meer over onze (inter)nationale trainingsprogramma’s. Voor vragen neemt u contact op via info@demokwekerij.nl of 0174-385600.