‘Relatie Demokwekerij Westland aan het woord’

Participant in de spotlights…

Elke maand hebben wij de rubriek: ai???Relatie Demokwekerij aan het woordai??? in de nieuwsbrief. In de rubriek vragen wij klanten, relaties, bezoekers en/of gebruikers van Demokwekerij WestlandAi??naar hun mening en beweegredenen om samen te werken metAi??Demokwekerij Westland.

Deze maand; Peter Hendriks, LetsGrow.com

DSC_7653-Lets Grow-Peter Hendriks-klKunt u een korte omschrijving van van uw organisatie:
LetsGrow.com is hAi??t online platform voor de registratie en analyse van teelt- en managementinformatie binnen de glastuinbouw. Door het samenbrengen van klimaatgegevens, groeicijfers en beeldmateriaal is LetsGrow.com een krachtig hulpmiddel voor de gehele keten, zowel in de sierteelt als in de groenteteelt.

Al sinds het jaar 2000 is LetsGrow.com actief met het via internet ontsluiten van data van kwekerijen om dit te vertalen naar bruikbare informatie. In de loop van de jaren is het online platform enorm gegroeid qua aantal gebruikers en functionaliteit. Via het online platform zijn de gegevens van onder andere het kasklimaat, het gewas, arbeid en het energieverbruik in te zien, te analyseren en te vergelijken met anderen.

Door het ontsluiten van alle merken klimaatcomputers en een veelheid en grote diversiteit aan sensoren van meerdere leveranciers en dat te combineren met diverse plantmodellen, zijn we voor meer dan 700 kwekerijen onmisbaar geworden in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Wat vindt u van de rol van Demokwekerij Westland omtrent deAi?? huidige ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouw?
Ik denk dat de Demokwekerij heel goed werk verricht. De combinatie van onderzoek, kennisoverdracht en demonstratie is heel erg sterk in mijn ogen. Er gebeurt ai???op de Demoai??? veel qua onderzoek en nieuwe ontwikkelingen op een hele toegankelijke manier, wat goed is voor telers Ai??n toeleveranciers. Daarnaast pakt de Demokwekerij steeds meer de rol van uithangbord voor Nederlandse toeleveranciers van de tuinbouw op.

LetsWat was de belangrijkste beweegreden voor LetsGrow om aan te sluiten als participant van Demokwekerij Westland?
Exposure. Onbekend maakt onbemind. In Nederland zijn we niet meer weg te denken en ook in het buitenland beginnen steeds meer bedrijven hun weg naar ons te vinden. Maar een plaats om jaarrond te tonen wat je doet en wat je kan is heel belangrijk. Vanuit mensen die de rondleiding hebben gekregen, krijgen we geregeld positieve feedback. Er wordt goed uitgelegd wat we doen door de rondleiders. Voor een online platform is dat ook wel belangrijk, want zonder goede uitleg blijft dat voor veel mensen toch maar iets abstracts. En dat, terwijl we hele concreet bruikbare producten maken waar je wat mee kan!

Hoe ziet u de ontwikkelingen in het nieuwe Demokwekerij gebouw?
De voortekenen zijn goed! Ik ben heel blij dat de Demokwekerij zich gaat vestigen in de World Horti Center. Dit zal de uitstraling nog meer een boost geven. Ook voor ons als participant. Waar ik ook heel enthousiast over ben, is de samenwerking met het onderwijs. Wij geven zelf les aan studenten en komen daarbij geregeld bij de Demokwekerij om de aansluiting te hebben met de praktijk. Niets mooier dan dat dit straks allemaal in Ai??Ai??n gebouw is.

Heeft u nog een leuke anekdote/ grappige gebeurtenis / wist-je-datje?Ai??
Nou, eigenlijk wel een leuke anekdote. Wij geven een groep studenten les in data analyse met LetsGrow.com. Leuk om te doen voor ons en ook de studenten vinden dit heel interessant. Vorige week waren we daarbij in de Demokwekerij om planttellingen te verrichten en beeldmateriaal te verzamelen van een bonenteelt. Je kan dan met de LetsGrow Photo App fotoai??i??s aan je teelt toevoegen. Of Ai??Ai??n van de mannen het per ongeluk een verkeerde foto plaatste of expres, ik weet het niet, maar er groeien wel hele rare bonen bij de Demokwekerij 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *