‘Relatie Demokwekerij aan het woord’

Participant in de spotlights…

Elke maand hebben wij de rubriek: ai???Relatie Demokwekerij aan het woordai??? in de nieuwsbrief. In de rubriek vragen wij klanten, relaties, bezoekers en/of gebruikers van Demokwekerij WestlandAi??naar hun mening en beweegredenen om samen te werken metAi??Demokwekerij Westland.Ai??

Deze maand; Barry Zuidgeest, Mardenkro

fotoKunt u een korte omschrijving geven van uw organisatie:
Mardenkro ontwikkelt en fabriceert al meer dan 30 jaar functionele coatings voor o.a. de bedekte tuinbouw. In 1990 heeft ons bedrijf het eerste vloeibare en verwijderbare schermmiddel geA?ntroduceerd: ReduSol. Hiermee is het krijten en later coaten van kassen steeds belangrijker geworden voor telers, omdat dit een relatief makkelijke manier is om het klimaat in de kas aan te passen. De producten worden inmiddels over heel de wereld gebruikt en in 4 fabrieken wereldwijd geproduceerd.
Naast schermmiddelen ontwikkelt Mardenkro de laatste jaren ook producten die juist de lichttransmissie in de kas moeten toenemen. Met name voor telers die met lichtarme perioden te maken hebben, zoals de wintermaanden in Nederland, is dit een oplossing. Een voorbeeld van een dergelijk product waar momenteel hard aan wordt gewerkt is AntiReflect, een coating die op bestaande kassen kan worden aangebracht en zorgt voor 3 tot 4 procent meer licht in de kas.

Wat vindt u van de rol van Demokwekerij Westland omtrent deAi??huidige ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouw?
Demokwekerij Westland vervult drie functies: demonstreren, onderzoek en kennisoverdracht. Deze functies tonen de bezoekers dat Nederland niet alleen een productieland van bloemen, planten en groenten is, maar ook de technieken ontwikkelt om deze producten zo efficiAi??nt mogelijk te telen. Juist dit laatste komt sterk naar voren bij Demokwekerij Westland en hier zijn wij als participant trots op en dragen hier graag onze steen aan bij. Het feit dat diversen technieken onder Ai??Ai??n dak jaarrond tentoongesteld worden, is voor ons interessant, zodat we altijd bezoekers uit heel de wereld de Nederlandse technieken kunnen tonen.

Wat was de belangrijkste beweegreden voor Mardenkro om aan te sluiten als participant en wat kunnen bezoekers vinden bij jullie stand?
Als internationale speler krijgen wij veel bezoek uit het buitenland en willen we onze klanten in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk oplossingen tonen. Dit gaat vaak niet alleen om onze eigen producten, maar ook technieken op het gebied van automatisering, logistiek of kasconstructies worden getoond. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Baarle-Nassau; een prachtige omgeving, maar weinig kassen. Naast de totaaloplossingen die bij Demokwekerij Westland wordt tentoongesteld, is dit ook een belangrijke reden geweest om ons aan te sluiten bij Demokwekerij Westland: het ligt midden in de glazen stad.

Op onze eigen stand tonen we ons assortiment producten, zoals de bekende coatings, maar ook andere functionele coatings die in de tuinbouw gebruikt worden.

Hoe ziet u de ontwikkelingen in het nieuwe Demokwekerij Westland gebouw?
Met veel enthousiasme kijk ik uit naar het nieuwe gebouw voor Demokwekerij Westland. Het nog verder samenvoegen van onderwijs, praktijk en bedrijfsleven is een mooie ontwikkeling die we als Mardenkro van harte ondersteunen.

Heeft u nog een leuke anekdote/ grappige gebeurtenis / wist-je-datje?
Afgelopen najaar heb ik Wageningen UR uitgenodigd om met een Taiwanese delegatie een bezoek te brengen aan Demokwekerij Westland. De Taiwanezen waren erg geA?nteresseerd in onze producten, maar tijdens de rondleiding bleek dat ze zich verder verbaasden over de verschillende technieken die we in Nederland gebruiken. Vervolgens schieten die mensen echt overal heen en ben je naast gastheer ook ineens schoolmeester om de groep bij elkaar te houden. Uiteindelijk heb ik een leuke presentatie kunnen geven en stapten de bezoekers met veel enthousiasme terug in de bus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *